George Russell: “Zonder de aanrijding met Hamilton hadden we met Max Verstappen voor de overwinning kunnen strijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de start van de GP van Qatar kwam het tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en George Russell. Russell finishte de race uiteindelijk als vierde op ruime afstand maar zonder de aanrijding met Hamilton had een strijd met Verstappen en eventueel zelfs de overwinning volgens Russell mogelijk geweest.

“Ik geloof dat we even snel, of zelfs sneller dan McLaren, waren,” vertelde Russell na afloop van de race. “Wanneer ik zie dat Piastri zo dicht achter Max is gefinisht dan is dat echt een verrassing.”

Russell finishte na een extra pitstop de race uiteindelijk op meer dan dertig seconden van racewinnaar Max Verstappen maar zonder die aanrijding is Russell ervan overtuigd dat ze met Verstappen hadden kunnen strijden.

“Het is gewoon een gemiste kans voor ons,” zei een gefrustreerde Russell. “We hebben één doel en dat is tweede finishen in het constructeurskampioenschap. We hadden veel discussies ’s ochtends over hoe we zouden samenwerken, de strijd moest niet met elkaar gevoerd worden, de strijd is met Ferrari. Gelukkig haalden we dit weekend toch nog meer punten dan hen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023