“Clausule in contract Antonio Giovinazzi kan hem aan racezitje bij Haas F1 team helpen”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Na het aan de kant schuiven van Nikita Mazepin komt ook Antonio Giovinazzi in beeld als mogelijke vervanger. Een clausule in zijn contract kan de Italiaan mogelijk aan een racezitje bij het Haas F1 team helpen.

Bij Alfa Romeo moest Antonio Giovinazzi eind vorig jaar een stap opzij zetten. De Italiaan greep daardoor naast een racezitje voor het F1-seizoen 2022 en voor dit jaar besloot Giovinazzi dan ook om zijn geluk te gaan beproeven in de Formule E.

Tijdens het onderhandelen voor zijn contract bij het Dragon Formule E team zou Giovinazzi volges het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ een clausule in zijn contract hebben laten opnemen waardoor hij vrij is om naar de Formule 1 te gaan wanneer die kans zich aandient.

Die bewuste clausule kan nu cruciaal blijken en het pad effenen voor een mogelijk racezitje bij het Haas F1 team als vervanger van Nikita Mazepin. Komende week komen we te weten of Giovinazzi ook daadwerkelijk de vervanger van Mazepin wordt, Pietro Fittipaldi lijkt zijn belangrijkste concurrent.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print