“Comeback Schumacher is dankzij Barrichello”

Michael Schumacher zou in 2009 vooral gemerkt hebben dat Rubens Barrichello nog steeds erg snel kon gaan. Volgens Jean Alesi zou Barrichello’s prestatie in 2009 voor Schumacher een extra motivatie geweest zijn.
Rubens Barrichello mocht vanaf het seizoen 2000 naast Michael Schumacher rijden bij de Italiaanse renstal Ferrari. In die tijd kocht ik zelfs een jaaroverzicht waarin de Braziliaan verklaarde dat de Senna-tijden terug zouden komen.

Barrichello vergat wel nog even dat zijn teamgenoot Schumacher was en dat je als rijder dan meestal niet anders kon dan uiteindelijk als rechterhand te gaan dienen. Is dit geen mooie manier om aan zeven wereldtitels te komen? Die vraag gaan wij de Duitser alvast niet meer stellen!

In 2009 was Schumacher er niet meer bij omwille van zijn ondoordacht pensioen waarop hij in 2010 wenst terug te komen. Barrichello kreeg het met Jenson Button aan de stok om de weredtitel en u raadt het nooit, weer geen Braziliaan als wereldkampioen!

Wat wel mag toegegeven worden is dat Barrichello duidelijk het tempo van de jongere talenten kan blijven aanhouden. Zelfs Schumacher zou er van onder de indruk geweest zijn, zo denkt voormalig rijder Jean Alesi.

“Rubens kwam in aanspraak voor de titel tot aan het einde van het seizoen en dat op zich was een hele prestatie. Bij Ferrari had men Rubens altijd onder controle en toen kon hij ook maar een zege behalen. Michael zal vast gedacht hebben dat hij op zijn minst hetzelfde zou kunnen verwezenlijken als Rubens”, aldus Jean Alesi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023