Comeback Schumacher is een feit: contract bij Mercedes is getekend

Michael Schumacher heeft na weken, zelfs maanden, van geruchten een contract ondertekend bij Mercedes. Daarmee is zijn F1-comeback een feit!
Update: Mercedes GP heeft officieel bevestigd dat Michael Schumacher volgend jaar voor de renstal zal rijden.

Volgens het Duitse Bild, dat reeds eerder berichtte over de onderhandelingen tussen Mercedes GP en Michael Schumacher, is de handtekening onder de overeenkomst geplaatst. Daarmee zou de zevenvoudig wereldkampioen formule 1 nu ook formeel terugkeren naar de koningsklasse van de autosport.

Schumacher zou een contract getekend hebben van één jaar en verdient zo’n zeven miljoen euro. Een pak minder dan zijn salaris dat hij bij Ferrari tijdens zijn actieve loopbaan kreeg. Voor het geld hoeft de Duitser het alvast niet meer te doen.

De wens om terug te keren naar de Formule 1 was sterk aanwezig bij Schumacher. Aanvankelijk zou hij Felipe Massa vervangen bij Ferrari. Reeds toen stond de F1-paddock in rep en roer want niemand minder dan de zevenvoudige wereldkampioen zou immers terugkeren naar de F1-paddock. Maar een nekblessure stak daar een stokje voor. Een grote teleurstelling voor heel wat F1-fans die zich reeds verheugden op de terugkeer, maar uitstel betekende eens te meer geen afstel.

Duitsland wordt alvast gek van vreugde. Bij Bild is men dan ook lyrisch over het feit dat hun kampioen voor de Duitse autoconstructeur Mercedes zal gaan rijden.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”schumacher-comeback.jpg”;}
Michael Schumacher keert terug naar de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een contract ondertekend bij Mercedes GP.