Ferrari onthult nieuwe simulator

De Italiaanse renstal Ferrari onthulde gisteren haar nieuwe simulator in Maranello te Italië. Het virtueel rijden zou bij Ferrari dus in de toekomst vlotter en kwalitatiever moeten verlopen.
Andrea Bertolini mocht als eerste medewerker proeven van de nieuwe simulator die men bij Ferrari zal gebruiken. Aangezien testen nog amper mogelijk is in de F1 zal men moeten overstappen op allerlei alternatieven. Bertolini was één van de mensen die begon met het ontwikkelen van de nieuwe simulator en meteen weet u dan ook de reden waarom hij als eerste van de simulator mocht proeven.

De simulator op zich werd zowel in de cockpit als in alle apperatuur voorzien van een aluminium en composietstructuur. Het platform alleen al weegt maar liefst twee ton terwijl daar nog eens twee electrisch aangedreven servomotoren werden aangekoppeld die elk op zich nog eens een halve ton wegen. Heel wat gewicht zou u denken maar dan kunnen we er nog gerust aan toevoegen dat de volledige simulator gebouwd werd op een basis die alleen nog eens 200 ton zou wegen. Ik zou er voorlopig dus niet aan denken de simulatort te stelen.

Wat de afmetingen van de simulator betreft kunnen we vrij kort zijn. Het hele boeltje samen is acht meter breed en dezelfde afstand liet men eveneens opmeten voor de lengte. Het toestel is zes meter hoog en men heeft er dus zeker niet dom aan gedaan door het toestel in een ruimte van 180 vierkante meter te plaatsen. Ook de controlekamer ligt uiteraard in hetzelfde gebouw.

Fernando Alonso en Felipe Massa hebben er dus een nieuw snufje bij voor 2010.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}