Coulthard steunt McLaren in beslissing Monaco

Na de GP van Monaco werd er heel wat kritiek geuit op Ron Dennis en het McLaren-Mercedes team. McLaren zou bij aanvang van de race meteen Alonso naar voor geschoven hebben als winnaar van de race in Monaco, waardoor Lewis Hamilton de Spanjaard niet zou mogen aanvallen. Onder meer de Britse pers uitte heel wat kritiek en de FIA startte zelfs een onderzoek naar mogelijke teamorders. De FIA sloot het onderzoek echter even later en er werden geen sancties opgelegd.

Naast de vele criticasters zijn er ook enkelen die McLaren steunen in haar beslissing. David Coulthard, die jaren voor het McLaren team reed is er alvast één van. De Schot was zelf in 1998 het slachtoffer van één van de beroemdste teamorders allertijden.

"De Britse media heetf het gevoel dat Lewis Hamilton onrecht is aangedaan en onrechtvaardig is behandeld," aldus Coulthard. "Ik zeg echter nu tot hen: wees niet te streng voor McLaren, want ze hebben Lewis eerst de kans gegeven. Ze hebben de media dit jaar immers een Britse kandidaat voor de wereldtitel gegeven. Men mag nu niet opeens beweren dat McLaren één van de kwaadwilligste teams is, dat Hamilton nu aan het kruis heeft genageld."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print