Daimler en Aabar Investments hebben Mercedes GP volledig in handen

Mercedes GP deelde in een persbericht mee dat Daimler samen met investeringsgroep Aabar de laatste 24.9% van Mercedes GP nu volledig in handen heeft. Daimler bezit nu samen met Aabar 100% van de F1 renstal en Silver Arrow Works.
Daimler had samen met Aabar reeds een deel van het team in handen. Nadat in 2009 Brawn GP de beide titels in de Formule 1 kon veroveren, had Daimler reeds een participatie binnen het team verworven van 75.1% en doopte het team om tot Mercedes GP. De laatste 24.9% bleef echter in handen van Ross Brawn zelf en Nick Fry. Nu verkopen die laatste dus hun aandeel in het team.

“Dit bewijst onze vastberadenheid om een langdurig engagement aan te gaan in de sport en met een nog meer succesvol platform”, verteld Dr. Zetsche, CEO bij Daimler en hoofd van Mercedes-Benz voertuigen. “Onze voorouders hebben 125 jaar geleden de automobiel uitgevonden en de eerste Mercedes was een racewagen. Dat zijn de redenen waarom wij het Formule 1 programma als een belangrijk element in de geschiedenis van ons merk zien.”

Ross Brawn zegt dat dit de volgende stap is in de versterking van het team in de F1: “Motorracen en Formule 1 in het bijzonder, is een zeer bijzondere industrie, en we zijn bevoorrecht om zulke sterke partners als Daimler en Aabar te hebben die onze ambities ondersteunen.”

Ross Brawn blijft zijn huidige positie binnen het team behouden, net zoals alle andere sleutelfiguren en medewerkers. Naast het F1 team Mercedes GP is ook Silver Arrow works mee in handen van Daimler en Aabar gekomen.

a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”Neus200x245.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”neus620x260.jpg”;}
Ross Brawn is niet langer mede eigenaar van Mercedes GP nadat Daimler en Aabar de laastste 24.9% van het team ook in handen krijgen. Hij blijft wel teambaaas van het F1 team.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print