Barcelona test zal vijf dagen duren

De uitbaters van het Circuit de Catalunya hebben aan de F1 teams laten weten dat het circuit open zal zijn van 8 tot 12 maart. Er zal dus niemand voor een gesloten poort staan in Barcelona, ongeacht op welke datum ze nu aankomen of vertrekken.
Hiermee hoopt het circuit een beetje orde te scheppen in de complete verwarring die er nu ontstaan is over de exacte datum voor de laatste wintertest. Maar voorlopig is allesbehalve duidelijk wie nu op welke dag zal komen testen.

Barcelona kwam op de testkalender omwille van de onrusten in Bahrein, waar normaal gezien deze week de laatste testsessie zou plaatsvinden. Toen werd er beslist om de geplande test dan ook maar een week achteruit te schuiven, van 8 tot 11 maart.

Sommige teams wilden echter meer tijd om in de fabriek nog het een en ander te kunnen afwerken en werd er medegedeeld dat de test nog eens een dag later zou plaatsvinden. Nu blijkt dat niet alle teams het met die beslissing eens waren.

Williams, Ferrari en Mercedes hadden duidelijk laten verstaan dat ze zouden testen van 9 tot 12 maart. Andere teams waren minder duidelijk en sommigen dringen er nu op aan om de eerst geplande data te handhaven. Onder andere Sauber en Force India zeggend dat het hen beter zou uitkomen om op 8 maart te beginnen met de test. Dan rest er meer tijd om in te pakken voor Australië.

Het circuit zal nu dus vijf dagen open zijn, hoewel de teams slechts vier dagen mogen testen zoals het in de reglementen is voorzien. De teams kunnen nu dus kiezen op welke dag ze aanvangen met de laatste test. Zekerheid over wie welke dag zal rijden komt er voorlopig nog niet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print