Nieuwe McLaren heeft veel potentieel maar komt het eruit?

Volgens Jenson Button is de McLaren MP4-26 een wagen met veel potentieel maar zal het wachten zijn alvorens het er allemaal uitkomt.
McLaren heeft nog niet zoveel met haar nieuwe wagen getest als haar grootste concurrenten. Dat komt vooral omdat het haar wagen in tegenstelling tot Red Bull en Ferrari later lanceerde. Daardoor reed het tijdens de eerste test in Valencia nog niet met de MP4-26.

Het team kende enkele problemen op het vlak van betrouwbaarheid. Ook de snelheid van de nieuwe McLaren is moeilijk in te schatten. Toch gelooft Button in de wagen en vindt hij dat de MP4-26 heel wat potentieel heeft, al zal dat potentieel misschien nog niet helemaal benut worden tijdens de eerste race in Australië.

“Ik heb zeker nog niet het aantal ronden gereden dat ik wil rijden. Op het vlak van ontwikkeling van een nieuwe wagen is het echter absoluut noodzakelijk om zoveel mogelijk ronden te rijden,” zei Button tegenover Autosprint.

“Deze wagen heeft heel wat potentieel maar als de ontwikkeling achter loopt dan kan er een kloof zijn met de rest tijdens de eerste races van het seizoen.”

Volgens Button zal veel echter afhangen van de laatste voorbereidende test in Barcelona.

“Het zal een erg belangrijke test worden om alles op een rij te krijgen,” aldus Button. “Ik heb echter geruchten gehoord dat Red Bull zes tienden sneller is dan Ferrari. Maar ook dat Ferrari een seconde sneller is dan alle andere teams als het op racesnelheid aankomt. Om echter een duidelijk beeld te krijgen zullen we moeten wachten tot de eerste race.”

En dat is op 27 maart in Australië. Wij tellen al af, u ongetwijfeld ook …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print