Damon Hill: “Er hangt een gespannen sfeer in de F1-paddock, niemand weet wie de snelste is”

Charles Leclerc in de Ferrari F1-75

In de recentste episode van de ‘F1 Nation podcast’ blikt Damon Hill terug op de eerste driedaagse F1-test in Barcelona en hij laat weten dat hij heel wat nervositeit bespeurt in de F1-paddock.

Aan de basis van die onrust liggen de nieuwe regels waardoor er vanaf dit seizoen met volledig nieuwe F1-bolides wordt gereden. Bij het ontwerpen van die F1-bolides gingen de teams overduidelijk enkele verschillende richtingen uit, iets dat niet geheel verwacht werd.

Daar bovenop komt ook nog eens dat sommige teams veel sneller zijn begonnen met het ontwikkelen van hun F1-bolide voor 2022 dan anderen. Zo moesten bijvoorbeeld Red Bull en Mercedes zich door de intense titelstrijd van vorig jaar langer dan verwacht focussen op de 2021-wagen.

Ferrari, maar ook bijvoorbeeld Williams kon zich veel sneller focussen op 2022 en dat kan volgens Damon Hill voor serieuze verschuivingen zorgen.

“Eigenlijk hebben ze vorig jaar opgeofferd,” aldus Damon Hill in de ‘F1 Nation podcast’. “Vorig jaar was eigenlijk een verloren jaar waardoor ze veel meer in de 2022-wagen konden investeren.”

“Als Mercedes echt denkt dat Ferrari een grote voorsprong heeft dan kan het zijn dat Mercedes en Red Bull te veel energie in de titelstrijd van vorig jaar hebben gestoken.”

Iedereen heeft er volgens Damon Hill echter het raden naar waar ze zich bevinden en dat zorgt volgens Hill voor enorme nervositeit in de F1-paddock.

“Niemand weet exact waar ze zich met deze nieuwe regels bevinden en je ziet dat er onderling veel verschillen zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023