Damon Hill: “Gevecht van Max Verstappen met Lewis Hamilton is niet zo eenvoudig als het lijkt”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens Damon Hill is het goed voor de Formule 1 als sport dat we kunnen genieten van de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Die strijd is voor Verstappen echter veel moeilijker dan dat sommigen denken.

“Het is zoals het verhaal van David tegen Goliath. Hij staat daar en slaat zich op de borst terwijl hij zegt ‘Wie gaat mij verslaan, wie gaat het tegen mij opnemen?” aldus Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, in de ‘F1 Nation podcast’.

“Grote kampioenen hebben iemand nodig tegen wie ze kunnen strijden, iemand waarmee ze zich kunnen meten.”

Van bij het begin van het nieuwe F1-seizoen was Max Verstappen de grote uitdager van Lewis Hamilton maar vier races ver blijkt die opdracht veel moeilijker dan dat sommigen denken.

“Max wordt geprezen en Jenson Button heeft hem op Sky ook meer een natuurtalent dan Lewis Hamilton genoemd,” aldus Button. “Ik denk dat al die dingen Lewis gewoon meer voldoening geven wanneer hij weet te winnen. Lewis heeft het lange tijd redelijk makkelijk gehad en daarom heeft hij tot nu toe niet de erkenning gekregen die hij verdient.”

“Dit jaar vormt Max Verstappen een enorme uitdaging, maar hij heeft ook getoond dat het niet eenvoudig is wanneer je de absolute top wil zijn.”