“Sergio Perez moet dringend beter presteren, anders dreigt hetzelfde lot als Pierre Gasly en Alex Albon”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle hebben Max Verstappen en Red Bull nood aan een Sergio Perez die beter presteert en zijn rol in de titelstrijd speelt. Betere prestaties zijn volgens Brundle noodzakelijk om Perez te behoeden voor hetzelfde lot als Pierre Gasly en Alex Albon.

“Het ziet er naar uit dat de Red Bull F1-bolide sterk is afgestemd op de voorkeuren van Max Verstappen, zijn rijstijl en ongelooflijke controle van de wagen want Pierre Gasly, Alex Albon en nu ook Sergio Perez lijken er door afgeremd,” vertelde Martin Brundle na de GP van Spanje in zijn column voor ‘Sky Sports F1’.

“Sergio mag dan wel slimmer en meer ervaring hebben, ook hij zal elk element moeten leren om er zo voor te zorgen dat hij bij Red Bull een essentiële rol zal kunnen spelen en hij niet begint af te brokkelen.”

Verstappen liet in Spanje verstaan dat hij er ‘alleen’ voor stond, wat op zich deels klopte want Sergio Perez speelde op het Circuit de Barcelona-Catalunya geen rol van betekenis op strategisch vlak, iets dat absoluut noodzakelijk is in de titelstrijd.

“Met 94 punten en drie overwinningen tot dusver is het Lewis Hamilton zijn beste start ooit van een kampioenschap, wat geen goed nieuws is voor zijn rivalen,” aldus Brundle.

“Hij presteerde geweldig en Red Bull heeft dringend nood aan meer vermogen en grip voor Max Verstappen terwijl ook Perez zich in de strijd moet zien te mengen.”

“Nu ziet het er immers eerder naar uit dat Bottas soms punten van Verstappen zal afnemen in plaats van dat Perez kansen zal krijgen om punten van Hamilton af te nemen en dat kan beslissend zijn voor de titelstrijd,” besloot Brundle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021