Guenther Steiner: “Toto Wolff wou waarschijnlijk gewoon laten zien wie de baas is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner was de radioboodschap van Toto Wolff naar racecontrol om blauwe vlaggen te vragen voor Mazepin gewoon een manier van de Oostenrijker om zich te laten gelden.

Toen Lewis Hamilton als leider in de race Haas-rijder Nikita Mazepin ging dubbelen kregen we een opvallende boodschap van Toto Wolff aan het adres van racedirecteur Michael Masi. De Mercedes-teambaas vond dat Mazepin niet snel genoeg aan de kant ging en maakte dat heel duidelijk over de radio.

“Michael, blauwe vlaggen,” zei Wolff. “Michael deze kerel zorgt ervoor dat we de positie verliezen.” Waarna er snel blauwe vlaggen ten tonele verschenen en Mazepin aan de kant ging.

Volgens Guenther Steiner, die de boodschap niet live gehoord had, is de kritiek van Wolff aan het adres van Mazepin ongegrond.

 “Nikita heeft het me verteld, ik heb de boodschap niet gehoord”, vertelt Steiner. “Ze vertelden me net in de debriefing dat Toto iets zei, maar ik weet niet precies waarom hij het zei omdat ik de omstandigheden niet ken.”

“Ik denk dat Nikita goed werk heeft verricht om uit de weg te gaan en misschien wilde Toto, ‘being Toto’, gewoon laten zien wie hier de baas is en dat iedereen moet opschuiven als hij langskomt.”

“Hij liet zijn jongens dat werk niet doen. Hij wilde een beetje publiciteit denk ik.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Mazepin de woede van zijn collega’s op de nek haalt maar de debutant laat weten dat hij voor zijn tijd in de F1 het niet gewend was om blauwe vlaggen te krijgen.

“Ik kreeg voor het eerst in mijn leven met deze blauwe vlaggen te maken”, legde Mazepin uit.

“Ik heb nog nooit op een regelmatige basis blauwe vlaggen gehad, dus het is een kwestie van leren, net als rijden.”

“Het heeft me zo’n vijf, zeven jaar gekost om goed te leren rijden en het gaat me hopelijk nog maar een paar weekenden kosten om de blauwe vlaggen te leren.”