Daniel Ricciardo: “Mijn coronabesmetting maakte de race fysiek erg zwaar”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het is een understatement om te zeggen dat het McLaren F1 team een teleurstellende race kende. Ricciardo finishte de race als veertiende maar voelde naar eigen zeggen de fysieke gevolgen van zijn recente besmetting met het coronavirus.

Tijdens de wintertest in Bahrein raakte bekend dat Daniel Ricciardo met het coronavirus COVID-19 besmet geraakte. Ricciardo miste daardoor niet alleen een belangrijk deel van de voorbereiding voor het nieuwe F1-seizoen, ook op fysiek vlak draagt hij naar eigen zeggen nog steeds de gevolgen.

“Ik zou graag liegen en zeggen dat ik me geweldig voel,” aldus Ricciardo. “Maar ja, ik heb het zeker en vast gevoeld.”

“Zelfs al is het maar alleen het in bed liggen. Vergeet zelfs COVID-19 en laat ons zeggen dat ik gedurende vijf dagen in bed heb gelezen, dat op zich maakte het raceweekend alleen al uitdagend, en daar bovenop kwam nog eens het gevoel door COVID-19.”

“Het was op fysiek vlak zeker niet de makkelijkste race die ik ooit gereden heb, ik had echter het gevoel dat ik op een voldoende goed niveau kon presteren. Ik ben blij dat ik de race heb kunnen uitrijden maar hopelijk zal de volgende race gemakkelijker gaan.”