Guanyu Zhou meteen in de punten tijdens eerste F1-race: “Ik ben sprakeloos!”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Als eerste Chinees op de startgrid van de Formule 1 meteen ook in de punten finishen, dat deed Guanyu Zhou en de Chinees is dan ook sprakeloos.

Op zaterdag kwalificeerde Zhou zich als vijftiende, waarmee hij meteen ook zijn doel van een kwalificatie in de top-15 had verwezenlijkt. De start verliep echter minder goed want hij verloor door een probleem met de anti-stall vier plaatsen.

Vervolgens reed Zhou een erg sterke inhaalrace waarbij hij zelfs even achtste reed maar uiteindelijk finishte Guanyu Zhou als tiende in de punten en daar was hij meer dan blij mee.

“Het is verbazingwekkend, ik ben sprakeloos,” vertelde Zhou na afloop van de race. “Het was een emotionele race, zeer intens, niet fysiek maar wel mentaal.”

“Om tijdens mijn eerste F1-race ooit in de punten te finishen is iets waarvan ik een jaar geleden of twee weken geleden alleen maar kon dromen.”

“Alles gebeurt zo snel, ik ben zo blij en trots op het team dat achter me staat. Ik ben trots op mijn teamgenoot ook waarmee ik erg hard heb samengewerkt om het maximale uit de wagen te halen. Het is een enorme beloning voor ons en het is een dag die ik nooit zal vergeten.”