Ferrari: “Red Bull is nog altijd de favoriet voor de wereldtitel”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari denken ze dat Red Bull nog steeds de favoriet is voor de wereldtitel in 2022, ondanks het feit dat de Oostenrijkse formatie puntloos uit Bahrein moest vertrekken.

Charles Leclerc wist de race in Bahrein vanaf de polepositie te winnen maar Max Verstappen wist de hele race de druk op de Monegask hoog te houden en zich tussen de Ferrari’s in te nestelen.

“Ik denk dat de anderen heel, heel sterk zijn,” zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto op zondagavond. “Ze hebben tijdens de kwalificatie bewezen erg sterk te zijn, het was echt een kwestie van details.”

“Vandaag hadden ze sterker kunnen zijn, maar misschien hadden ze wat betrouwbaarheidsproblemen of is er iets niet helemaal in orde met hun auto van wat we uit de radiocommunicatie mogen begrijpen,” zei Binotto.

“Ze zouden anders heel snel zijn geweest. Als ik kijk naar de eerste stint van Max op gebruikte banden hield hij het tempo van Charles goed vast.”

“Dus ik denk dat we ook niet moeten vergeten dat zij de wereldkampioenen zijn. Ze zijn nog steeds de favorieten. En ik denk dat wat we kunnen proberen is om ons best te doen.”

“Jeddah over een week kan een heel ander plaatje zijn. En ik denk dat we moeten wachten zoals ik altijd heb gezegd op ten minste vier of vijf races om te evalueren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner