Daniel Ricciardo: “Even de F1-grid verlaten zal me goed doen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Veel rijders en fans zullen Daniel Ricciardo volgend jaar op de F1-startgrid missen. Ricciardo zelf wil zijn jaartje weg van de startgrid gebruiken om te herbronnen en een betere rijder te zijn tegen 2024, wanneer hij terug op de F1-startgrid hoopt te staan.

“Ik kan bevestigen dat ik volgend jaar niet op de startgrid zal staan,” vertelde Ricciardo in Mexico tegenover ‘Sky Sports F1’. “Maar ik wil nog steeds deel uitmaken van de sport.”

“Ik wil met het team samenwerken, ik heb nog steeds de ambitie om in 2024 opnieuw op de grid te staan. Dat is waaraan ik momenteel denk.”

Ricciardo liet ook weten met teams in gesprek te zijn maar dat hij dus vooral werkt aan een comeback in 2024. Tegelijkertijd is hij van mening dat een zogenaamd ‘sabbatjaar’ hem goed zal doen.

“Ik heb het gevoel dat wat tijd weg van mijn racezitje me goed zal doen,” aldus Ricciardo. “Ik ken de waarde van een zomerpauze, even wegstappen van alles. De F1-seizoenen zijn enorm intens, meedogenloos.”

“Je krijgt niet echt een kans om te herbronnen, iedereen is echter anders. Ik wil me herbronnen en terug alles opbouwen voor 2024. Laat ons zeggen dat het er nog niet op zit voor mij, maar het zal er anders uitzien.”

“Door minder te doen zal ik meer bereiken. Er bestaat geen twijfel over dat de voorbije twee jaar bijzonder hard waren, zeker wanneer je er enorm veel energie in hebt gestoken maar dat er niets als return komt. Dat kan je echt naar beneden halen.”