“Hopelijk kan Max Verstappen zestien races winnen, minder zou een teleurstelling zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel hoopt dat Max Verstappen zijn record van dertien raceoverwinningen in een F1-seizoen zal verpulveren. Afgelopen weekend won de Nederlander in Mexico alvast zijn veertiende van het seizoen.

Max Verstappen wist van de laatste negen races er acht op zijn naam te schrijven en in Mexico wist hij zijn veertiende race van het seizoen te winnen. Dat is alweer een record voor de wereldkampioen en Sebastian Vettel, die samen met Michael Schumacher het vorige record had met dertien stuks, vind dat hij minstens voor zestien moet gaan.

“Goed gedaan,” aldus Vettel tegenover de verzamelde media na de race in Mexico. “Ik denk dat hij een geweldig seizoen heeft gehad, dus hopelijk gaat hij door en behaalt hij zestien overwinningen aan het eind van het jaar, want al het andere zal een teleurstelling zijn.”

“Het is geweldig voor Red Bull en ik ken nog steeds een aantal mensen daar, dus ik ben echt blij voor hen.”

“Ze hebben duidelijk veel dynamiek van vorig jaar en de auto is dit jaar ongelooflijk.”

“Ze wonnen races ook al waren ze zwaarder dan wie dan ook, en ik denk dat ze nu eindelijk het gewicht eruit hebben. Dus de auto is er, maar Max doet het ook geweldig.”

Vettel zelf moest zich tevreden stellen met een veertiende plaats in Mexico maar na een goede race in Austin de week voordien hadden ze bij Aston Martin ongetwijfeld op meer gehoopt.

“Ik weet dat als ik lang wil gaan op strategie, ik dat kan”, legde hij uit na een lange openingsstint op de zachte banden.

“Ik denk dat ik na zoveel jaar bandenmanagement wel weet wat ik moet doen, maar het hielp ons niet. Ik dacht dat het misschien wel zou helpen.”

“We kregen de auto gewoon niet aan de praat en we waren traag. Het is niet zo dat het in het hele seizoen ongezien is, maar in vergelijking met vorige week in Austin is er duidelijk iets wat we nog niet begrijpen.”