Ferrari: “Er was meer aan de hand dan alleen een slecht presterende power unit”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is de minder goede prestatie van de power unit in Mexico niet de enige verklaring voor de minder goede performance.

Ferrari moest in Mexico genoegen nemen met een vijfde en zesde plaats tijdens de race, dit nadat het een redelijk ‘eenzame’ race had gekend. Op vrijdag zag het er nochtans goed uit voor de Scuderia met toptijden bovenaan maar de relatieve performance tegenover de concurrentie verdween.

Daarnaast leek Ferrari vooral problemen te hebben met haar power unit die het op grote hoogte niet voluit kon laten gaan. Toch is dat volgens Ferrari maar een deel van de verklaring voor de mindere prestatie.

“Op het vlak van de power unit presteerden we dit weekend niet op ons beste niveau maar ik denk dat het niet de volledige verklaring is voor onze mindere prestatie,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Het is maar een deel van de verklaring, er was meer aan de hand. Er was zeker en vast meer en dat is iets dat we moeten bekijken, we hebben er momenteel geen duidelijke verklaring voor.”

“Het rijden met de wagen was niet geweldig, de balans van de wagen was niet geweldig. Ik denk dat de rijders ongetwijfeld zullen zeggen dat de wagen niet goed instuurde, het is echt iets waarnaar we moeten kijken en we hebben er momenteel geen duidelijk antwoord op.”