Stoffel Vandoorne wordt reserverijder bij het Aston Martin F1 team

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is door het Aston Martin F1 team bevestigd als test- en reserverijder bij het team. Vandoorne zal die rol samen met de Braziliaan Felipe Drugovich op zich nemen.

Stoffel Vandoorne reed het voorbije seizoen voor Mercedes in de Formule E en kroonde zich tot kampioen. Daarnaast was Vandoorne ook test- en reserverijder bij het Mercedes F1 team. Aangezien Mercedes besloot om de Formule E te verlaten maakt Vandoorne in de Formule E de overstap naar DS Penske.

Vandoorne leek daarmee ook de link met de Formule 1 definitief door te knippen maar dat blijkt nu uiteindelijk dus toch niet het geval te zijn. Het Aston Martin F1 team stelt Vandoorne immers aan als test- en reserverijder. Bij het team zal Vandoorne trouwens opnieuw Fernando Alonso tegenkomen. De tweevoudig F1-kampioen vormde enkele jaren geleden samen met Vandoorne het rijdersduo bij McLaren en maakt volgend jaar de overstap van Alpine naar Aston Martin.

“Het is ongelooflijk opwindend om als reserverijder in de Formule 1 aan de slag te gaan, ik ben blij dat ik dit bij het Aston Martin F1 team kan doen,” aldus Vandoorne.

“Ik heb met veel interesse gevolgd hoe het team zich heeft ontwikkeld en ik weet hoe vastberaden ze zijn om op alle vlakken vooruitgang te boeken.”

“Het zal een ongelooflijke taak worden om Fernando, waarmee ik samen tijdens mijn F1-carrière heb geracet, en Lance te vervoegen en hen te helpen bij de ontwikkeling van de wagen van volgend jaar. Ik kijk enorm hard uit naar deze uitdaging.”

Ook Aston Martin-teambaas Mike Krack kijkt er naar uit om samen te werken met Stoffel Vandoorne, volgens Krack beschikt Vandoorne over al de nodige capaciteiten om zijn rol als test- en reserverijder met glans uit te voeren. In die functie zal Vandoorne heel wat testwerkzaamheden verrichten die bijdragen aan het ontwikkelen en verbeteren van de F1-bolide van Aston Martin. Daarnaast zal Vandoorne ook de helft van de races bijwonen en klaarstaan om in te vallen als één van beide vaste rijders niet kan racen.

“Stoffel heeft al de capaciteiten die nodig zijn voor deze nieuwe en uitgebreide functie in het team,” aldus Krack. “Hij is snel, analytisch, werkt bijzonder hard en is een geweldige teamspeler. Hij zal perfect in onze organisatie passen.”

“Dit wordt een belangrijke rol voor Stoffel. We zullen op hem rekenen om hard en veel werk te verrichten op het circuit in onze simulator. Hij zal een belangrijke rol spelen in het verbeteren van onze performance in 2023 en daarna.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print