F1-teams overwegen om verplichte ‘winterpauze’ te introduceren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een zeer zwaar en intens F1-seizoen overwegen de teams om een verplichte ‘winterpauze’ in te lassen die moet toelaten dat het personeel tot rust kan komen en energie kan opdoen. De ‘winterpauze’ zou te vergelijken zijn met de ‘zomerpauze’ die we al jarenlang in de Formule 1 kennen.

Dit seizoen vinden er maar liefst 22 races plaats en het seizoen duurt ongeveer negen maanden. Bijzonder lang en erg intens voor iedereen die voor de F1-teams werkt. Volgend jaar zou nog intenser zijn want het seizoen begint twee weken vroeger en er staan nog twee races meer op de kalender.

Om uitputting bij de teamleden te vermijden overwegen de F1-teams om tijdens de winter een verplichte sluiting van de fabrieken in te lassen, een zogenaamde ‘winterpauze’.

Veel fans zullen zich afvragen of zo’n ‘shutdown’ momenteel al niet plaatsvindt tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Dat is grotendeels juist maar de ‘shutdown’ die tijdens de feestdagen nu geldt is vrijwillig en staat nergens in het reglement beschreven. Volgens diverse berichten zouden er nu gesprekken plaatsvinden om een verplichte sluiting tijdens de winter in het F1-reglement op te nemen.

Afwachten of de ‘winterpauze’ er ook daadwerkelijk komt maar volgens insiders maakt het voorstel veel kans op slagen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner