VIDEO: NASCAR-rijder doet spectaculair ‘manoeuvre uit video-game’

NASCAR - YouTube
NASCAR - YouTube

Ross Chastain had minstens een vijfde plaats nodig om door te kunnen stoten naar de NASCAR Playoffs. Chastain was echter ver verwijderd daarvan en daarop besloot hij een knettergek en tegelijkertijd spectaculair manoeuvre uit te voeren. Hij ging vol op het gas, liet zijn stuur los, en schuurde tegen hoge snelheid tegen de muur.

Op die manier haalde hij verschillende wagens in en slaagde hij erin om alsnog door te stoten. Tijdens een interview na afloop liet Ross Chastain weten dat hij het manoeuvre ooit had uitgevoerd tijdens het spelen van een video-game.

“Toen ik jong was speelde ik met mijn broer Chad erg vaak NASCAR 2005 op de Gamecube. In het spel werkt het maar ik wist nooit of het ook in echt zou werken,” aldus Chastain.

“Ik bedoel, ik deed dat toen ik acht jaar oud was. Toen ik in de laatste ronde uit bocht 2 kwam vroeg ik aan het team of we nog posities nodig hadden en dat was het geval. Ik maakte de keuze, nam de vijfde versnelling en liet vervolgens het stuur los, hopend dat ik de toegangspoort van bocht 4 niet zou raken.”

Chastain reed zijn laatste ronde in 18,8 seconde, een nieuw baanrecord voor de raceklasse en sneller dan het rondje voor de pole.