Daniel Ricciardo gelooft in een top-10 kwalificatie: “Ik heb ervan genoten, het voelde goed”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Mexico reed Daniel Ricciardo de zesde tijd en dat doet de Australiër dromen  van een kwalificatie in de top tien. 

“Ik heb zeker en vast vertrouwen,” vertelde Ricciardo na de oefensessies op vrijdag. “Ik kan hier echter niet staan en voorspellen waar we ons tijdens de kwalificatie zullen bevinden want we weten niet wat de andere teams met de brandstof en de motor doen.”

“Maar ik weet wat mijn gevoel in de wagen was en dat gevoel was goed, ik geloof dat we tijdens de kwalificatie in de top tien kunnen staan. Met de wagen in de top zes staan zou mooi zijn. Ik ga proberen mijn uiterste best te doen.”

Voor Ricciardo is Mexico tot nu toe een opsteker, zeker na d teleurstellende zeventiende plaats in Austin.

“Ik kwam op zondag na de race terug in het hotel en ik wenste dat het al de vrijdag van Mexico was,” aldus Ricciardo. Ik was erg hongerig om na Austin door te gaan.”

“Er waren ook enkele dingen op de wagen die we nadien ontdekt hadden en die zorgden ervoor dat ik snel terug op de baan wou gaan om te tonen dat we over de nodige snelheid beschikten. Deze oefensessies in Mexico waren dan ook leuk. Ik heb ervan genoten, het was goed.”

“We hebben met de afstelling mooie vooruitgang geboekt met enkele kleine dingen. Mocht het in Austin geen weekend met sprintrace geweest zijn dan hadden we het daar al geprobeerd.”

“We waren zesde en het is nu een kwestie van alles goed voor elkaar krijgen tijdens een rondje in de kwalificatie.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023