GP van Mexico: derde oefensessie: Max Verstappen ziet concurrentie dichterbij komen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de derde oefensessie op rij heeft Max Verstappen de snelste tijd gereden. De voorsprong van Verstappen op de concurrentie was echter bijzonder klein. Alex Albon volgde op minder dan een tiende terwijl ook teamgenoot Sergio Perez niet veraf zat met de derde tijd.

Na de twee oefensessies op vrijdag, waarin Max Verstappen telkens de snelste was, kregen de rijders nog een laatste kans om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Een laatste kans om de limieten van de wagen en het cirucit zo goed mogelijk op te zoeken en de afstelling van de wagen te verbeteren.

Bij het opzoeken van die limiet gaan rijders wel eens in de fout. Pierre Gasly kwam er met de schrik vanaf want in zijn Alpine F1-bolide maakte hij een stevige spin maar gelukkig zonder ernstige gevolgen.

De Mexicaanse fans waren talrijk afgezakt naar het Autódromo Hermanos Rodríguez en dat uiteraard allemaal voor hun ‘local hero’: Sergio Perez. Toen de Mexicaan door het stadiongedeelte reed ontstond dan ook een oorverdovend geluid.

Zo’n kwartier voor het einde van de sessie reed Alex Albon in de Williams de snelste tijd, de Britse Thai zorgde daarmee net als gisteren voor een verrassing.

Uiteindelijk was het echter Max Verstappen die voor de derde oefensessie op rij de snelste tijd wist te rijden. Alex Albon volgde echter op minder dan een tiende terwijl teamgenoot en thuisrijder Sergio Perez slechts iets meer dan een tiende trager was. Het ziet er naar uit dat we dan toch een spannende strijd om de polepositie zullen krijgen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023