Max Verstappen: “Er is geen rivaliteit met Sergio Perez, de media proberen die te creëren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen en Sergio Perez heerst er absoluut geen rivaliteit tussen hen beide en probeert de media vooral een rivaliteit tussen hen beide te creëren. 

De promotoren van de Mexicaanse GP hebben dit weekend de campagne #racepect gelanceerd om respect te vragen voor alle rijders, inclusief Max Verstappen uiteraard die tijdens het vorige raceweekend slachtoffer werd van boegeroep. 

Het is niet de eerste keer dat rijders geviseerd worden, vorig jaar was AlphaTauri-rijder Pierre Gasly in Mexico zelfs het slachtoffer van een diefstal in de paddock. De organisatoren hebben naast de campagne ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. 

Volgens Max Verstappen heerst er echter geen grote rivaliteit tussen Perez en hemzelf. Verstappen is dan ook van mening dat de rivaliteit wordt opgeklopt door zowel de media als de fans.

“Dat is echt verzonnen,” aldus Verstappen. “Ik bedoel, CHeco en ik kunnen goed overweg met elkaar. Ik denk dan ook dat er tussen ons geen rivaliteit heerst.”

“Uiteraard, als rijder op het circuit, probeer je steeds om de eerste te zijn  en om sneller te zijn, maar ik denk dat er wederzijds erg veel respect voor elkaar is en we appreciëren elkaars performance.”

Verstappen liet ook verstaan dat het een goede zaak is dat de promotoren van de races extra maatregelen nemen tegen wangedrag vanwege de fans, al benadrukte hij ook dat het zeker niet alleen in Mexico een probleem is.

“Ik denk dat over het algemeen het gedrag van de fans op sommige plaatsen wat beter kan,” aldus Verstappen. “Bijvoorbeeld in Austin, daar werd ik wat geviseerd. Over het algemeen is het goed dat je jouw favoriete rijder wil steunen maar je moet ook de concurrentie respecteren. Dit is echter niet alleen in onze sport zo. Het is een algemeen probleem in veel sporten waarnaar volgens mij gekeken moet worden en dat verbeterd moet worden.”

Ook Perez is het eens met Verstappen dat de rivaliteit tussen hen beide wordt opgeklopt.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we deze boodschap uitsturen. De media creëren graag een soort rivaliteit naast de baan en ik denk dat we een geweldige sport hebben,” aldus Perez.

“Max en ik bevinden ons in hetzelfde team en we willen allebei winnen en we doen allebei ons uiterste best dus ik denk niet dat er een rivaliteit hoort te zijn. 

“Wanneer ik op het circuit bijvoorbeeld aan het strijden ben met Fernando Alonso dan is hij mijn rivaal niet op de baan, hij is gewoon iemand waarmee ik aan het strijden ben. Maar zoals ik zeg, de media proberen graag naast het circuit een rivaliteit te creëren wat volgens mij niet juist is en het is belangrijk dat de fans dat begrijpen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023