Ongeloof bij Lewis Hamilton: “De wagen voelt hier plots volledig anders”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een erg sterke performance in Austin, waar Lewis Hamilton na afloop van de race weliswaar werd gediskwalificeerd, lijkt de Mercedes F1-bolide in Mexico plots veel minder goed te presteren. Er overheerst dan ook ongeloof bij Lewis Hamilton die tijdens de eerste oefensessie buiten de top tien eindigde maar tijdens de tweede oefensessie toch de zevende tijd reed.

“Het was een uitdagende dag voor mij,” gaf Hamilton op vrijdag na de tweede oefensessie toe. “Niet zo geweldig. Het was wisselvallig. Ik worstelde met de wagen.”

“De wagen voelde volledig anders dan in Austin waar ik een week geleden een goed gevoel had, we moeten zien te begrijpen waardoor dat komt. De wagen verschilt dag en nacht in vergelijking met vorige week. Ik weet niet wat ik moet zeggen, met deze wagen weet je nooit wat je moet verwachten.”

“Op sommige dagen is ze geweldig, soms niet. Het is moeilijk om een goed rondje eruit te halen. Er zit zeker en vast performance in de wagen, het is gewoon moeilijk om ze eruit te halen en ook op aerodynamisch vlak is het dit weekend moeilijk.”

“We waren over de lange runs niet al te competitief dus we hebben ons gefocust op andere afstellingen. We zijn nog niet waar we ons willen bevinden maar we zullen van vrijdag op zaterdag hard werken om de nodige aanpassingen te doen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023