Daniel Ricciardo: “Het wordt tijd dat Cyril Abiteboul zijn tattoo laat zetten”

Renault F1 team
Renault F1 team

De Australiër Daniel Ricciardo is zijn gewonnen weddenschap met zijn voormalige teambaas Cyril Abiteboul nog niet vergeten. Volgens Ricciardo wordt het dan ook tijd dat Abiteboul zijn beloofde tattoo laat zetten.

De weddenschap tussen Daniel Ricciardo en Cyril Abiteboul was eenvoudig maar daarom niet eenvoudig om te realiseren. Indien het Renault F1 team tijdens de periode 2019-2020 haar eerste podium zou behalen sinds het opnieuw een fabrieksteam was dan zou Abiteboul zijn allereerste tattoo laten zetten.

Daniel Ricciardo behaalde vorig jaar tijdens de GP van de Eifel een spectaculaire podiumplaats die bij het Renault F1 team tot dolle vreugde leidde. Een brede glimlach was er toen ook bij Cyril Abiteboul maar tegelijkertijd lachte Abiteboul ook groen want de podiumplaats van Ricciardo betekende dat hij een tattoo zou moeten laten zetten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om tijdens de voorbije winter die tattoo te laten zetten maar het vertrek van Abiteboul bij Renault F1 dat werd omgevormd naar Alpine, net als de overstap van Ricciardo naar McLaren, zorgde ervoor dat de tattoo nog niet werd gezet.

Na zijn overwinning met McLaren in Monza kreeg Daniel Ricciardo een mailtje van Abiteboul om hem te feliciteren alsook de weddenschap rond de tattoo opnieuw onder de aandacht te brengen.

“Ik kreeg enorm veel e-mails, WhatsApp-berichten enzovoort na mijn overwinning en ik heb gezien dat er een e-mail van hem tussen zat,” aldus Ricciardo.

“Ook de tattoo kwam ter sprak en ik ben dan ook optimistisch dat we dit voor het einde van het jaar voor elkaar krijgen. Anders blijft het maar aanslepen en wordt zoiets ‘oud nieuws’. Ik ben vastberaden om het te doen plaatsvinden.”

Uiteraard rest dan nog de vraag hoe de tattoo eruit zal zien. Volgens Ricciardo zal het ‘Duits geïnspireerd’ zijn, dit omwille van de locatie waar de podiumplaats werd behaald.

“We zullen er over moeten nadenken, maar hopelijk zal het iets met mij te maken hebben, maar dan met een Duits sausje erover,” aldus Ricciardo.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022