Daniel Ricciardo: “Ik hou ervan dat Lando Norris me pusht”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tot dusver moet Daniel Ricciardo zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lando Norris. Heel erg vindt Ricciardo dat niet, al is het wel een enorme motivatie voor hem om beter te doen.

Na een moeilijk seizoensbegin lijkt Daniel Ricciardo zijn overstap van Renault naar McLaren steeds beter te verteren en beginnen de prestaties te verbeteren. Tijdens de GP van Frankrijk voerde Ricciardo een gevecht met teamgenoot Lando Norris, al moest hij zijn Britse teamgenoot uiteindelijk wel voor laten gaan.

Met een zesde plaats voor Ricciardo mag hij echter best tevreden zijn en dat is Ricciardo ook met de vooruitgang die hij boekt.

“Hij is zeker en vast zeer goed,” vertelde Ricciardo over Lando Norris in Frankrijk. “Tot dusver kent hij een zeer, zeer sterke seizoensstart. Hij is regelmatig in de top vijf gefinisht en soms ook op het podium.”

“Hij toont dat hij een toprijder is. Hij pusht me zeker en vast. Daar hou ik ook van, ik geniet ervan.”

“Je wil uiteraard steeds de beste zijn maar het is goed voor mij om te leren, om te pushen en er voor te zorgen dat ik steeds beter wordt.”

Lando Norris is de enige rijder die tot dusver dit seizoen iedere race in de punten wist te finishen. Met 76 punten staat Norris momenteel vierde in het kampioenschap, Daniel Ricciardo staat met 42 punten negende in het kampioenschap.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen