Haas F1 team: “Wat tussen Schumacher en Mazepin gebeurde? Dat noemen ze hard racen!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Bij het Haas F1 team proberen ze een nieuwe ruzie tussen hun rijdersduo in de kiem te smoren. Volgens Guenther Steiner was wat tussen hun beide rijders gebeurde gewoon “hard racen”.

Het blijf rommelen tussen Nikita Mazepin en Mick Schumacher bij het Haas F1 team. Deze keer was Mazepin volgens Schumacher veel te agressief tijdens een manoeuvre aan het begin van de race (lees artikel). Het was het tweede incident op rij tussen Mazepin en Schumacher.

De race voordien was er immers ook al het manoeuvre van Mazepin tegenover Schumacher toen die de Rus tegen meer dan 300 km/u op het rechte stuk in Baku probeerde in te halen. De vorige keer liet teambaas Guenther Steiner weten dat het “uitgepraat was”, maar ook nu proberen ze het incident met de mantel der liefde te bedekken en een verdere escalatie tussen beide rijders te vermijden.

“Om eerlijk te zijn heb ik het niet al te goed gezien,” reageerde Steiner na afloop van de race. “Misschien moet ik een beeld van bovenaf krijgen!”

“Mick probeerde George Russell in te halen en moest vertragen omdat het niet lukte, Nikita greep vervolgens zijn kans en ging langs de binnenkant.”

“Ik heb met hen beide gesproken en gezien de omstandigheden denk ik dat het gewoon racen was, het was geenszins onfair. Volgens mij was het gewoon hard racen!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed