Red Bull slaat terug: “We hebben de FIA gevraagd Mercedes-voorvleugel te controleren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Er waren al speculaties en Dr. Helmut Marko heeft het nu ook bevestigd: Red Bull heeft aan de FIA gevraagd om de voorvleugel van de Mercedes F1-bolide aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Het begon allemaal tijdens het raceweekend in Spanje toen Mercedes en Lewis Hamilton zich publiekelijk vragen stelden over de legaliteit van de achtervleugel van de Red Bull F1-bolide. Op tv-beelden was immers duidelijk te zien dat de achtervleugel bij Max Verstappen wel zeer flexibel was.

De FIA reageerde uiteindelijk door te stellen dat er vanaf de GP van Frankrijk strengere richtlijnen en controles zouden plaatsvinden van de achtervleugels. Wekenlang werd er onder andere door Mercedes gedreigd met een protest omdat de teams volgens hen te veel tijd kregen maar in Frankrijk leek de discussie rond de zogenaamde ‘flexi-wings’ eindelijk te gaan liggen.

Toch niet want ondertussen hadden ze bij Red Bull ook opgemerkt dat de voorvleugel van de Mercedes F1-bolide wel erg flexibel was en fel doorbuigt. Bij Red Bull besloten ze daarom de FIA erover aan te spreken zodat deze ook de Mercedes-voorvleugel zou onderzoeken.

“We hebben de aandacht van de FIA gevestigd op het feit dat ze dit moeten controleren,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘F1-insider’.

“Dit is een volledig normale procedure. Wanneer je van mening bent dat een ander teams de regels te fel misbruikt en er een grijze zone is die ter discussie komt te staan dan moet dat verduidelijkt worden.”

“We vertrouwen op de beslissing van de FIA en de maatregelen die ze als organisatie zal nemen. Als er verduidelijking is dan zijn we tevreden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed