Fernando Alonso: “Alpine kan met Ferrari de strijd aangaan”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso kan Alpine op circuits waar de bandenslijtage groot is de strijd met Ferrari aangaan. Afgelopen weekend kwam Ferrari nog in de problemen op het circuit van Paul Ricard.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk moest Alonso nog zijn meerdere erkennen in beide Ferrari-rijders maar tijdens de race zelf slaagde de Spanjaard erin om voor Sainz en Leclerc te finishen. Erg bemoedigend voor de rest van het seizoen vindt Alonso.

“Tijdens de kwalificatie zijn ze vier à vijf tienden sneller. Maar er zijn circuits die erg veeleisend zijn wat de banden betreft, zoals Portimao bijvoorbeeld of hier in Paul Ricard, dan maken we kans om met hen te vechten, dat is mooi,” blikt Alonso terug op de GP van Frankrijk.

“Op de stratencircuits hebben we echter gezien dat de hoeveelheid energie die ze in de band krijgen hen helpt op stratencircuits. We zagen Leclerc op polepositie in Monaco en Baku.”

“Op sommige circuits vormt het echter een nadeel en dan kunnen wij er van profiteren. We moeten echter zelf ook nog hard werken om de banden beter te begrijpen.”

“Het voelde echter goed om voor Ferrari te finishen, maar uiteindelijk maakt het niet uit wie vooraan is, je probeert punten te scoren. Vier punten heb ik op zak. Als negende gestart en als achtste aangekomen, dat is een goede performance.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen