Verdedigde Lewis Hamilton te soft tegenover Max Verstappen?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Martin Brundle is het niet eens met Nico Rosberg die vindt dat Lewis Hamilton tijdens de slotfase van de GP van Frankrijk niet hard genoeg zijn leidersplaats verdedigde tegenover Verstappen.

“Dat is ongewoon van Lewis, sluit toch die verdomde deur gewoon! Niet?” vertelde Rosberg tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Hij lijkt vaak de beste racer tijdens een één-op-één gevecht en ik ben dan ook verrast dat hij het op zijn minst niet probeerde.”

“Rem dan laat en probeer aan de buitenkant te blijven, dat was een beetje soft van Lewis.”

Martin Brundle is het echter niet eens met de voormalige teamgenoot van Hamilton. Brundle meent dat Hamilton helemaal niet te soft was en dat hij het ‘onvermijdelijke’ niet kon uitstellen, dat Verstappen hem sowieso ging passeren.

“Ik ben het er niet mee eens dat Hamilton veel te soft was toen Verstappen hem passeerde,” aldus Brundle na de race tijdens zijn column voor ‘Sky F1’.

“Zijn banden zaten erdoor en de inhaalactie van Max was onvermijdbaar, zeker gezien de snelheid op het rechte stuk die Red Bull had en ook nog eens de hulp van DRS.”

“Het was gelijkaardig aan de manier waarop Verstappen niet super agressief was toen Hamilton hem in Boedapest en Barcelona passeerde onder gelijkaardige omstandigheden.”

Het is zoals je Koning die geslagen wordt in een partij schaken. Je verlies is onvermijdbaar en je kan dan beter voor de 18 punten gaan en je wonden likken in plaats van een flat spot riskeren of je voorvleugel beschadigen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed