Daniel Ricciardo is furieus: “Mijn bloed kookt door wat Lance Stroll over die aanrijding zegt!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van China was Daniel Ricciardo furieus. Ricciardo werd tijdens de herstart aangereden door Stroll en moest uiteindelijk daardoor opgeven. Ricciardo is vooral furieus door wat Stroll na afloop van de race over de aanrijding zei.

Lance Stroll reed achteraan in op Daniel Ricciardo waardoor die op zijn beurt de wagen voor hem wat raakte en hij door de lucht vloog. De F1-bolide van Ricciardo raakte in die mate beschadigd dat hij moest opgeven. Een frustrerend einde van een tot dan meer dan behoorlijk raceweekend van Ricciardo.

Ricciardo werd na afloop van de race uiteraard gevraagd om zijn mening over het incident te geven. Meteen na zijn opgave leek Ricciardo eerder rustig te reageren maar uiteindelijk raakte Ricciardo bijzonder hard gefrustreerd door Lance Stroll zijn reactie over de crash. De Canadees weigerde enige verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de crash.

“Misschien zal hij binnen een uur, wanneer hij het nogmaals bekijkt, enige verantwoordelijkheid op zich nemen. Maar als hij dat niet doet dan kan ik hem niet helpen, niemand kan dat dan,” reageerde een gefrustreerde Daniel Ricciardo. “Het is zo frustrerend. Uiteraard gebeuren er incidenten tijdens de race, maar achter de safety car, zoiets zou nooit mogen gebeuren.”

“Wat mijn bloed deed koken is dat ik het onboard heb bekeken, gewoon om het vanuit zijn standpunt te bekijken. Van zodra we beginnen te remmen zie je zijn helm naar rechts gaan, hij kijkt naar de apex van bocht 14, hij kijkt niet eens naar mij. En wanneer hij terugkijkt dan zit hij al in mijn wagen.”

“Ik weet niet wat hij aan het doen is, waar hij met zijn gedachten zit, maar het enige wat hij in zo’n situatie moet doen is zich zorgen maken over mij, dat deed hij duidelijk niet. Laat ons zien wat hij tegen de media verder zegt maar wanneer hij naar mij komt dan zal ik nog wat meer zeggen …”