Lance Stroll weigert de verantwoordelijkheid voor aanrijding met Daniel Ricciardo op zich te nemen: “Het was een accordeon-effect”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de eerste herstart na de safety car-fase kwam het tot een aanrijding tussen Lance Stroll en Daniel Ricciardo. Stroll reed achteraan in op Ricciardo en kreeg een tijdstraf van tien seconden maar Stroll weigert de verantwoordelijkheid voor de aanrijding op zich te nemen.

“Een accordeon-effect,” antwoordde Stroll na afloop van de race over wat er was gebeurd toen hij Daniel Ricciardo aanreed bij de herstart na de safety car-fase. “Iemand voor me remde, ik weet niet wie, en vervolgens remde iedereen.”

“De wagen voor me remde van zo’n 60 km/u plots naar nul en vervolgens was er de aanrijding, het was echt dom, gewoon één van die momenten.”

Tijdens de race liet Lance Stroll over de boordradio duidelijk merken dat hij het niet eens was met de tien seconden tijdstraf die hij voor de aanrijding kreeg. “Dat is echt een grap,” liet Stroll toen weten en na afloop van de race werd Stroll uiteraard om een uitleg gevraagd.

“Het is gewoon omwille van het feit dat ik iemand heb aangereden dat ik word bestraft, maar iemand vooraan remde en er ontstond een accordeon-effect.”

“Ik weet niet maar ik krijg een straf omdat ik als eindresultaat Ricciardo heb aangereden, maar het is niet zo dat alles gewoon normaal was, ik knalde gewoon achteraan op hem in.”

“Het was echt een vreemd accordeon-effect waarvoor ik graag zou hebben dat de stewards dat wat meer mee in overweging nemen.”