Max verstappen wint voor de eerste keer de GP van China: “Het voelde geweldig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de eerste keer in zijn F1-carrière heeft Max Verstappen de GP van China gewonnen, opnieuw en mooi vinkje op zijn palmares. Net als tijdens de sprintrace slaagde Verstappen er op redelijk eenvoudige wijze in om de race te winnen.

“Het voelde geweldig. We waren het hele weekend snel. De aanpassingen die we gisteren hebben doorgevoerd maakten het nog wat makkelijker om te rijden. Het was een genot om met deze auto te rijden, op elke soort band,” blikt Verstappen terug op zijn race. “Deze baan is zwaar voor de banden, vooral linksvoor. Dat moest ik dus managen, maar we liepen wel elke ronde minimaal vier of vijf tienden uit op de rest, dus dan zit het wel goed.”

“De herstarts voerden we goed uit en de auto was als op rails. Ik kon doen wat ik ermee wilde doen. Dit soort weekenden zijn geweldig om mee te maken en om te bereiken wat we dit weekend bereikt hebben, is fantastisch.”

Door verschillende aanrijdingen lagen er redelijk wat brokstukken op de baan. Verstappen maakte zich dan ook even zorgen of hij een lekke band had.

“Je hoort altijd geluiden. Ik heb het in het verleden meegemaakt dat ik op het einde nog uitviel. Er lag wat rotzooi op de baan die van een andere auto af kwam. Ik reed er voorbij met 300 kilometer per uur en je weet dat als de banden koud en oud worden dat ze makkelijk lek kunnen raken, dus ik wilde het echt dubbel checken.”

Verstappen blikte ook al even vooruit naar de GP van Miami die binnen twee weken plaatsvindt, het is een race waarvan hij de eerste twee edities wist te winnen.

“Normaal gesproken zou het een goede race moeten zijn voor ons,” antwoordde Verstappen op de vraag hoe hij zijn kansen daar inschat. “Het is een beetje meer rechttoe rechtaan met de strategie, maar het is altijd een lastige baan en ik kijk ernaar uit. Het is altijd een te gek weekend daar, dus het zal druk worden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print