Sergio Perez: “China was een race van gemiste kansen, we begrijpen echter de oorzaak”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van China moest Sergio Perez uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats op het podium. Niet iets waarvan de Mexicaan vrolijk werd en hij heeft het dan ook over een race van gemiste kansen.

Red Bull begon de race met Max Verstappen op pole en Sergio Perez op de tweede plaats. Aan de finish waren dat een overwinning voor Verstappen en een derde plaats voor Sergio Perez. Perez was dan ook niet helemaal tevreden met het behaalde resultaat.

Tijdens de start verloor Perez zijn tweede plaats aan Fernando Alonso. Enkele ronden later slaagde Perez erin om Alonso opnieuw te passeren maar door een safety car-fase wat later in de race viel Perez terug naar de vierde plaats. Perez kwam achter Lando Norris en Charles Leclerc te liggen die allebei probeerden om een strategie met slechts één pitstop te doen slagen.

“Helaas was er de safety car en verloren we twee plaatsen,” blikt Perez terug op zijn race. “We reden het meeste van de race op de harde band.”

“Wanneer je dan van in het begin zo moet strijden dan gaat dat ten koste van de levensduur van de banden en dan wordt de prestatie ervan dramatisch.”

“We zijn er op zijn minst in geslaagd om opnieuw op het podium te geraken maar het had beter geweest als we een 1-2 hadden behaald.”

Opvallend tijdens de race was dat Perez op het vlak van zijn racesnelheid serieus moest onderdoen voor teamgenoot en racewinnaar Max Verstappen. Zonder in de detail te treden liet Perez verstaan dat het team al een verklaring heeft voor dat verschil.

“Ik denk dat we zeker en vast snelheid tekort kwamen, zeker op de medium bandencompound,” aldus Perez. “We worstelden wat met de balans, we hebben van zaterdag op zondag veel veranderd.”

“We hebben de omstandigheden niet zo perfect weten te lezen als dat we konden. Maar over het algemeen denk ik dat het een sterk weekend was en we begrijpen de redenen waardoor de racesnelheid wat minder goed was.”