Daniel Ricciardo krijgt gridstraf van drie plaatsen voor GP van Miami

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van China hebben de stewards beslist om Daniel Ricciardo een gridstraf op te leggen van drie plaatsen voor de volgende race.

Daniel Ricciardo werd tijdens de race door Lance Stroll aangereden waardoor hij moest opgeven. Een frustrerende opgave omdat Ricciardo bezig was aan een goed raceweekend en omdat Lance Stroll de schuld voor die aanrijding van zich afschoof. Maar ook na de race volgde er nog slecht nieuws voor Ricciardo.

De stewards voerden immers een onderzoek naar Ricciardo voor een eventuele inbreuk tijdens een safety car-periode. Daniel Ricciardo werd uiteindelijk schuldig bevonden aan het illegaal inhalen van Nico Hulkenberg. Hulkenberg had Ricciardo tijdens de safety car ingehaald nadat de Australiër door Lance Stroll naast de baan was geduwd. Ricciardo probeerde die positie terug te winnen maar de stewards oordeelden dat dit inhaalmanoeuvre onder safety car-omstandigheden niet had mogen gebeuren.

Ricciardo kreeg voor die inbreuk een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Miami. Bovenop de gridstraf kreeg Ricciardo van de stewards ook nog twee strafpunten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print