Daniel Ricciardo is klaar voor zijn tweede comeback: “Ik ben blij dat ik terug ben!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend raceweekend kruipt Daniel Ricciardo opnieuw zelf achter het stuur van zijn AlphaTauri F1-bolide. Ricciardo is dolblij dat hij in Austin opnieuw zal kunnen racen, al wacht hem door een raceweekend met sprintrace meteen een serieuze uitdaging.

Door zijn crash in Zandvoort liep hij een breuk in zijn hand op en na heel wat weken van revalideren is Ricciardo nu fysiek klaar om opnieuw achter het stuur van zijn AlphaTauri F1-bolide te kruipen. Ter voorbereiding van zijn comeback werkte Ricciardo nog enkele sessies in de F1-simulator af.

“Het is leuk dat ik terug ben!” vertelt Ricciardo in een preview voor de GP van de USA. “Mijn hand is veel beter en de simulator was een erg handig hulpmiddel om dat te beoordelen.”

“Ik probeerde het tijdens de week voor Qatar maar ik voelde toen dat ik mijn volledig potentieel niet kon benutten, dus ik spendeerde de rest van de week in Groot-Brittannië zodat ik meer tijd in de simulator kon doorbrengen. Daarmee kon ik me verder voorbereiden en alles op punt zetten.”

Mijn algemene fysieke conditie is goed aangezien ik zoveel mogelijk bleef trainen, ook al kon ik een groot deel van de tijd uiteraard niet veel met mijn linkerhand en arm doen.”

“Het was zeker en vast frustrerend om de voorbije races van aan de zijlijn te moeten aanschouwen, zeker gezien ik mezelf had voorbereid om opnieuw te racen en ik na slechts twee races opnieuw alles op ‘pauze’ moest zetten. De tijd ging echter redelijk snel voorbij.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023