“Die ‘schuldbekentenis’ van Lewis Hamilton is een mooie ‘overwinning’ voor George Russell!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Nico Rosberg, die verschillende jaren de teamgenoot was van Lewis Hamilton bij Mercedes, heeft George Russell in Qatar een belangrijke ‘overwinning’ behaald in zijn interne strijd binnen het Mercedes F1 team.

De onderlinge strijd tussen Lewis Hamilton en George Russell bereikte de voorbije races een nieuw niveau want in Qatar kwam het tot een aanrijding tussen hen beide. Het deed terugdenken aan de beruchte aanrijding tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg tijdens de GP van Spanje in 2016. Volgens Rosberg toont het aan dat de spanningen binnen Mercedes tussen Hamilton en Russell verder oplopen.

“Het is daar wat oververhit geraakt want ook in Suzuka ging het tijdens één bepaald moment serieus over de limiet toen ze elkaar van de baan reden,” aldus Rosberg tegenover ‘Sky Sports F1′. “Het is ook voor George een erg moeilijke situatie. Helaas kan je in zo’n situatie niet gewoon de vriendelijke gast zijn, je moet ook intern de druk op de ketel houden.”

“Je moet het het team moeilijk maken, helaas. Het is niet leuk maar anders zal het team altijd de makkelijkste optie verkiezen.”

“Het is erg oncomfortabel want George moet pushen, wat hij over de boordradio doet, je hoort hem dingen zeggen zoals ‘opnieuw’ enzovoort. Hij probeert dan ook zijn mannetje te staan.”

Volgens Nico Rosberg boekt George Russell in Qatar een belangrijke ‘overwinning’. Hamilton wees na de aanrijding immers aanvankelijk met de vinger richting Russell, al nam hij vervolgens wel de schuld op zich en dat is volgens Rosberg dus een belangrijke ‘overwinning’ in de onderlinge strijd binnen het team.

“Het was goed voor George in Qatar want Lewis gaf toe dat het zijn fout was,” aldus Rosberg. “Dat was een grote overwinning voor George, ook intern, en dat is erg uitzonderlijk want in mijn tijd was het nooit 100 procent Lewis zijn fout, hij moest dan ook nooit iets echt toegeven.”

“Het is dan ook zeer, zeer uitzonderlijk voor Lewis om 100 procent schuldig aan iets te zijn, het is iets dat niet vaak gebeurt.”

“We zullen zien hoe het nu verder gaat. Het wordt interessant om die strijd te zien, hoe de onderlinge dynamiek zal zijn.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023