Daniel Ricciardo na tijdstraf voor ‘valse start’: “Het team liet me weten dat het niet mijn fout was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de start van de GP van Canada maakte Daniel Ricciardo volgens de wedstrijdleiding een ‘valse start’. Daarom kreeg Ricciardo van de stewards tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden. Volgens Ricciardo liet het team ondertussen weten dat de ‘jump start’ niet zijn fout was.

Op de herhaling van de start was niet meteen duidelijk te zien dat Daniel Ricciardo een ‘jump start’ maakte. Ricciardo lijkt echter het slachtoffer te zijn van verstrengde regels tijdens de start. De stewards zagen immers dat Ricciardo met zijn F1-bolide bewoog nadat het ‘vier seconden-licht’ getoond werd en voor het startsignaal gegeven werd.

Ricciardo liet na afloop weten dat hij zich niet had gerealiseerd dat hij met zijn F1-bolide had bewogen voor de rode lichten die de start aangeven gedoofd werden.

“Ik kreeg een straf voor een jump start maar ik was een beetje verward want ik wist dat ik geen jump start had gedaan toen de rode lichten doofden, maar vervolgens herinnerde ik me dat ik het gevoel had dat de wagen misschien bewoog.”

“We hadden een probleem met de wagen en we zullen het moeten bekijken, het was echter een serieuze stap achteruit voor onze race.”

Pierre Hamelin, de race-engineer van Daniel Ricciardo, liet al tijdens de thuisrace verstaan dat het Ricciardo zijn schuld niet was.

“De tijdstraf heef niets met jou te maken Daniel. Geen fout van jou, het was een probleem met de wagen.”

Teambaas Laurent Mekies liet vervolgens verstaan dat de jump start van Ricciardo toe te schrijven viel aan een probleem met een ‘slepende koppeling’.