Daniel Ricciardo na crash met Alex Albon: “Op de zachte band starten was beter geweest”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de start van de race kwam het tot een aanrijding tussen Daniel Ricciardo en Alex Albon. Ricciardo had Alex Albon naar eigen zeggen niet gezien. Volgens Ricciardo had zijn race er ook helemaal anders uitgezien indien hij niet op de medium maar op de zachte bandencompound was gestart.

“De medium band heeft ervoor gezorgd dat we opgeslokt werden,” begint Ricciardo zijn terugblik op de start van de race. “Het was vreemd want de wagens voor ons leken goed weg te komen, het leek gewoon alsof Yuki en ik niet zovele grip hadden als verwacht.”

“Van zodra we wegreden zag ik dat Bottas en Hulkenberg tussen ons kwamen en rondom gingen. En vervolgens reed ik in de eerste bocht in het midden met Yuki en een Alpine, dus tegen de tweede bocht dacht ik van laat ons gewoon de positie behouden en van zodra ik op het gas ging was ik nog steeds aan het worstelen.”

“Vervolgens denk ik dat Stroll langs mijn buitenkant zat, ik probeerde hem af te houden.”

“Toen ik vervolgens wat terrein won richting de derde bocht was Albon daar plots. Ik heb naar zijn onboard-beelden gekeken. Ik weet zelfs niet of hij daar wou zijn. Maar zijn tractie was zoveel beter op de soft dan dat ik had en waarschijnlijk dacht hij dat er plaats was, tot die er niet meer was.”

“Ik zag hem niet. Ik ga er altijd vanuit dat er misschien iemand is, het is immers de eerste ronde, dus ik probeer nooit om de volledige breedte van het circuit te gebruiken en onwetend te zijn. Maar er was duidelijk niet voldoende plaats.”

Ricciardo geeft toe dat starten op de medium band achteraf gezien misschien niet de beste keuze was en dat de start en het begin van de race er op de zachte bandencompound volledig anders had kunnen zijn.

“Alles in beschouwing genomen, mochten we de klok kunnen terugdraaien dan zou ik op de zachte bandencompound zijn gestart,” aldus Ricciardo. “Maar voor de duidelijkheid, ik wou op de medium starten. Dat is niet iets waar ik tegenin ben gegaan. Maar wetende wat we nu weten zou de zachte bandencompound veel beter zijn geweest.”

De stewards onderzochten de aanrijding tussen Ricciardo en Alex Albon met de daarop volgende crash maar er werd beslist om geen straf op te leggen en het als een race-incident te beschouwen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print