Max Verstappen behaalt vlotte overwinning: “Het kon niet beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het circuit van Suzuka behaalde Max Verstappen een erg vlotte overwinning. Verstappen reed onbedreigd richting de overwinning en doet daarmee uiteraard een goede zaak voor het kampioenschap, zeker na zijn opgave tijdens de vorige race in Australië.

Verstappen startte twee keer goed, zowel bij de oorspronkelijke start als de herstart, en daarmee werd de basis gelegd van een race waarin Verstappen vlot wist te zegevieren. Belangrijke punten voor de strijd in het kampioenschap bij de rijders en de constructeurs en ook wat meer marge tegenover teamgenoot Perez en de rest van de concurrentie. Max Verstappen blikt dan ook tevreden terug op zijn race.

“Het was een erg fijne race,” vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Het kritieke punt was om de leiding te houden bij de start. Daarna werd de auto beter en beter gedurende de race.”

“Het had misschien een beetje te maken met dat het bewolkter werd, maar al met al verliep het gewoon erg lekker. De pitstops gingen goed, de strategie was goed, het kon gewoon niet beter. Vorige race hadden we natuurlijk een klein probleem, maar ik ben blij om weer bovenaan te staan.”