Daniel Ricciardo na nipt missen van Q3: “Ik ga punten behalen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Daniel Ricciardo was het een kwalificatie met gemengde gevoelens. Enerzijds was het bemoedigend dat hij een elfde tijd reed op slechts een handol duizendsten van teamgenoot Yuki Tsunoda, zeker nadat hij op vrijdag zo goed als niet had kunnen rijden, anderzijds was er de frustratie omwille van het nipt missen van Q3.

“Ik heb gemengde gevoelens vandaag,” vertelde Ricciardo tegenover de media in Suzuka nadat hij nipt in Q2 werd uitgeschakeld. “Er is een beetje frustratie maar het is ook bemoedigend om na zo’n tricky start van het jaar deze keer zo dicht bij Q3 te zijn.”

“Wanneer we de uitslag weglaten dan denk ik dat je van een goede sessie mag spreken. Ik kon gisteren niet in droge omstandigheden rijden. We hadden alleen enkele rondjes vanochtend om een goed gevoel te krijgen en je aan te passen, inclusief een spin, en vervolgens moesten we snel enkele tienden in de kwalificatie zien te vinden.”

“Ik ben blij dat we er bijna zijn, maar het is geen Q3. Het zou mooi geweest zijn om de jongens een boost te geven, maar ik denk eerlijk gezegd dat iedereen redelijk tevreden was, zo zag het er toch uit.”

“Ik ben nu wat gekalmeerd,” nuanceerde Ricciardo zijn emotionele reactie over de boordradio. “Ik was niet boos maar het was de strijdlust in mij. Ik wist dat ik tiende was en wanneer je dan eruit wordt geknikkerd met zo’n klein verschil.”

Van op de elfde plaats op de startgrid liggen punten echter binnen handbereik, iets waarvoor Ricciardo ook resoluut gaat.

“We bevinden ons bijna in de punten. Na een goede start zal dat het geval zijn en dan zal ik ze niet laten gaan.”

“Onze racesnelheid is best oké. We staan lang de propere kant van de grid, ik zal mezelf erg vroeg in de top tien lanceren. Punten dus op zondag!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print