Charles Leclerc verbaasd over plotse terugval tijdens kwalificatie: “Ik begrijp het niet”

Ferrari
Ferrari

Morgen zal Charles Leclerc de GP van Japan van op de achtste plaats moeten aanvatten, een ontgoochelende performance tijdens de kwalificatie waarbij de Monegask het raden heeft naar de oorzaak daarvan.

Tijdens Q3 ging Charles Leclerc in tegenstelling tot de meeste andere rijders slechts één keer de baan op. Leclerc was slechts een tiende trager dan teamgenoot Carlos Sainz maar het verschil in gridposities is groot, Sainz mag immers als vierde aan de race beginnen terwijl Charles Leclerc als achtste moet starten.

Charles Leclerc is vooral verbaasd over de mindere prestatie van de Ferrari SF-24 tijdens de kwalificatie. Leclerc heeft bovendien geen idee wat die minder goede prestatie veroorzaakt.

“Wanneer je op P8 eindigt dan heb je meestal een verklaring daarvoor, of het door een fout komt in een bocht of gewoon door de afstelling,” vertelde Leclerc na afloop van de race. “Maar alles voelt oké. De balans is niet zo ver verwijderd van wat het moet zijn. We kunnen ons altijd verbeteren, op alle vlakken een beetje, zoals tijdens iedere kwalificatie.”

“Ik vertrouw op het gevoel aan het einde van het rondje. Dan denk ik oké, dit was een redelijk goed rondje en dit is een goed rondje. Vervolgens kijkt je naar de tijdlijst en ben je een seconde verwijderd.”

“Wanneer dat gebeurt dan kijk je meestal naar de banden en de manier waarop je de banden op temperatuur brengt. Ik heb vandaag verschillende dingen geprobeerd en dat heeft niet gewerkt, wat ik ook probeerde vandaag. Dus momenteel heb ik geen antwoord waardoor het komt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print