Daniel Ricciardo: “Terugkeer naar F1-paddock en Red Bull-garage zorgde voor een adrenalineboost”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In Australië keerde Daniel Ricciardo voor het eerst tijdens een raceweekend terug naar de Red Bull-garage. Ricciardo genoot zichtbaar van alle aandacht die hij van de fans kreeg maar vooral een andrenalineboost verraste hem.

“Het gaat goed. Het is leuk, de eerste races heb ik gewoon op de zetel gezien. Maar ik volgde het zeer intens op, live timing enzovoort,” vertelde Ricciardo tijdens de GP van Australië. “Maar het is leuk om hier dit weekend te zijn en er terug dichter bij te zijn. Zelfs in de garage schoot de adrenaline bij mij omhoog. Ik mis het uiteraard maar ik ben tevreden met waar ik me momenteel bevind.”

Als derde rijder een volledig raceweekend mee beleven zorgt volgens Ricciardo ervoor dat je scherp en aandachtig blijft, bovendien helpt het hem bij het ontwikkelingswerk dat hij voor het team in de F1-simulator doet.

“Het belangrijkste is om met het team samen te werken, een weekend te beleven als rijder maar dan zonder dat je effectief moet rijden,” aldus Ricciardo. “Je luistert nog steeds naar de rijders tijdens de verschillende meetings en krijgt een gevoel over hoe de wagen zich gedraagt, waar ze naar kijken om hem verder te ontwikkelen.”

“Het zal me ook helpen wanneer ik in de simulator spring, ik zal beter begrijpen waarnaar het team op zoek is. Het is dan ook leuk om terug bij dit team te zijn, het is mijn familie. Ik ben zeer blij.”