Daniel Ricciardo verslaat meteen Yuki Tsunoda tijdens kwalificatie: “Ik ben opnieuw verliefd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens zijn comeback in de Formule 1 slaagde Daniel Ricciardo er tijdens de kwalificatie op de Hungaroring in om meteen zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan. Met een dertiende plaats op de grid zit strijden voor een puntenfinish er mogelijk zelfs in.

“Uiteraard wist ik voorafgaand aan het raceweekend dat ik een steile klim moest zien te overwinnen, dat het een grote uitdaging zou worden,” blikt Ricciardo terug op zijn raceweekend tot dusver. “Ik probeer niet al te veel na te denken over hoe het zou verlopen.”

“Uiteraard ben ik een racepiloot, ik verwacht altijd iets van mezelf. Maar om eerlijk te zijn probeerde ik zoveel mogelijk zonder bepaalde verwachtingen alles aan te pakken en ervoor te zorgen dat dit de plaats is waar ik mezelf opnieuw kon zijn en voelen.”

“Toen ik in de wagen sprong voor de kwalificatie voelde ik me erg relaxed, niet dat ik het erg licht opnam maar ik was gewoon blij om terug te zijn en opnieuw de wagen op de limiet te kunnen pushen.”

“Dit is iets dat ik de voorbije twee jaar niet altijd heb kunnen doen. Dat is waarom ik denk dat die tijd even weg van de Formule 1 noodzakelijk was.”

“Ik dacht dat ik twaalf maanden niet zou racen in de Formule 1. Uiteindelijk zijn het er maar zes of zeven geweest, wat dan ook, het was gelukkig genoeg. Ik had het gevoel dat het genoeg tijd weg van de F1 was, laat ons zeggen dat ik opnieuw verliefd ben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner