Lewis Hamilton: “Ik ga met Max Verstappen proberen strijden voor de overwinning”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met 0,003 seconde voorsprong op Max Verstappen veroverde Lewis Hamilton gisteren de polepositie. Tijdens de race krijgen de fans hopelijk eveneens een mooie strijd tussen Hamilton en Verstappen te zien. Hamilton hoopt op een goede start zodat hij kan strijden voor de overwinning.

“Normaal gesproken is onze wagen niet zo slecht tijdens de race, we hebben meestal een goede racesnelheid,” blikte Lewis Hamilton gisteren na afloop van de kwalificatie vooruit naar de race. Hamilton is echter ook op zijn hoede voor de racesnelheid van Red Bull en Verstappen.

“Max zijn racesnelheid tijdens de oefensessie was buitengewoon, ik denk dat ze wat sneller waren dan ons. Maar als ik tijdens de start mijn leiderspositie kan behouden dan is er een kans dat we strijden voor de overwinning.”

Voor Hamilton zal het speciaal zijn om nog eens van op de pole aan de race te beginnen. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de veelbesproken seizoensfinale in 2021 toen hij van op de pole aan de GP van Abu Dhabi mocht beginnen.

“Gewoon al bij de eerste drie staan is nieuw. We gaan een geweldige race hebben, zeker en vast,” besloot Hamilton.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner