Daniil Kvyat ontsnapt aan gridpenalty voor GP van Spanje

AlphaTauri-rijder Daniil Kvyat is aan een mogelijke gridpenalty voor de GP van Spanje ontsnapt.


Terwijl Kvyat zich op een inlap bevond hinderde hij duidelijk Kevin Magnussen die aan een snelle ronde bezig was. Desondanks heeft Kvyat toch geen gridpenalty van de stewards gekregen omdat de fout bijna volledig aan het team toe te schrijven was en omdat Kvyat aan de kant ging van zodra hij Magnussen opmerkte.

“De stewards hebben gezien dat Kvyat Magnussen zijn rondje beïnvloedde maar ze moesten oordelen of dit ook een geval was van ‘onnodig ophouden’, zo luidt het in een formele mededeling van de stewards.

“Het team waarschuwde Kvyat pas toen Magnussen meteen achter hem reed. De stewards bekeken vervolgens of Kvyat al het nodige deed om het eventueel hinderen te vermijden.”

En dat was volgens de stewards het geval, de stewards oordeelden dat Kvyat alles in het werk stelde om uit de weg te gaan.

“Nadat het videomateriaal bekeken was waren beide rijders het erover eens dat Kvyat al het mogelijke deed om uit de weg te gaan en hij reageerde onmiddellijk van zodra hij de wagen achter zich kon zien.”

“De stewards vergeleken het incident met andere voorvallen de voorbije drie jaren. Het team had zeker en vast Kvyat beter kunnen waarschuwen maar dit valt zeker niet onder een incident waarvoor een gridpenalty van drie plaatsen wordt gegeven, iets dat normaal geldt voor ‘onnodig ophouden’.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}