Hamilton na veroveren polepositie: “Deze hitte brengt ons in de problemen”

Lewis Hamilton veroverde met een handvol duizendsten voorsprong op Bottas de polepositie. Na afloop van de kwalificatie had Hamilton het vooral over de enorme uitdaging die de hitte in Barcelona vormt.


“Het is zomer, dit is echt de eerste keer dat ik hier in Barcelona ben op een moment dat het zo extreem warm is,” zei Hamilton tijdens een interview met Johnny Herbert.

“Fysiek is het erg zwaar. Het gaat hier zo ongelooflijk snel. We zijn hier nog nooit zo snel gegaan. De krachten die je lichaam te verwerken krijgt zijn enorm.”

“De problemen die je hier ervaart zijn allemaal fysiek. Je remt hier nog veel sterker dan vroeger dus je belast je lichaam enorm. Je gaat voluit door de derde en negende bocht dus je nek wordt enorm belast. Je volledige lichaam wil naar de zijkant van de wagen gaan.”

Naast het fysieke uitdagingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya vormen ook de banden net als in Silverstone een serieuze uitdaging en dan vooral het management van de banden.

“Omdat het zo warm is moet je nog meer uitkijken tijdens het op het gas gaan want voor je het weet raken je banden oververhit. Het zijn de banden waarmee we echt problemen ondervinden,” vertelt Hamilton over de bandenslijtage die Mercedes opnieuw voor een serieuze uitdaging stelt.

“Je ziet ons tijdens de outlap traag rondrijden maar dat is echt om de bandentemperatuur onder controle te houden maar zelfs met zo’n trage rondjes lopen de temperaturen snel op. Daarom rijden we zo’n trage rondjes.”

Dat belooft dus voor de race van morgen. In Silverstone kreeg Mercedes af te rekenen met bandenproblemen en ook tijdens de GP van Spanje kan dat dus een serieuze uitdaging worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner