Sergio Perez vierde tijdens eerste kwalificatie na comeback: “Het was verschrikkelijk warm”

Na twee races afwezig te zijn geweest zit Sergio Perez opnieuw in zijn vertrouwde Racing point F1-bolide. De Mexicaan is best tevreden met de manier waarop hij terugkeerde.


Ondanks de erg verraderlijke omstandigheden met erg warme temperaturen en een serieuze wind is Sergio Perez er tijdens zijn comeback in Spanje in geslaagd om zich als vierde te kwalificeren. Perez blikt dan ook erg tevreden terug op zijn kwalificatie en comeback bij Racing Point.

“Ik ben tevreden met mijn comeback,” vertelde Perez na afloop tegenover ‘Sky F1’. “Het was zeer warm en er was zeer veel wind ook in de laatste sector. De wind veranderde constant van richting. Het was geen eenvoudige sessie maar het is een geweldig resultaat voor het team.”

Net als tijdens de races tegenwoordig was het bandenmanagement ook vandaag tijdens de kwalificatie cruciaal volgens Perez.

“Het voelde goed aan maar je moet zoveel je banden managen,” aldus Perez. “Alles draait rond bandenmanagement dat je voor de laatste sector doet, je probeert je banden in een goede toestand te houden. Indien je iets te hard pusht in een bocht dan gaan ze eraan, het is veel te warm.”

“Gezien de omstandigheden en de wind was het echter een goed rondje,” besloot de Mexicaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}